Terugblik 2020

Bericht website Rotary

We hebben de afgelopen maanden weer veel bliksemacties uitgevoerd met onze club . Hieronder een korte impressie.

  1. BOR-kamer voor Humanitas

Humanitas opende in het centrum van Amersfoort een zogenaamde BOR-kamer (Begeleide Omgang Regeling), een speciaal ingerichte, huiselijke kamer waarin kinderen van gescheiden ouders onder begeleiding van Humanitas, vader of moeder kunnen ontmoeten. De kamer werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Studio Zebra die de inrichting verzorgde en de Amersfoortse meubelmaker Marques die de meubels maakte, (bedrijf van Bart, ik ken de naam niet) maakte alles passend. Rotary Club Amersfoort West heeft gezorgd voor de financiering en de handjes voor het kluswerk en de organisatie om dit voor elkaar te krijgen.   

  • Sinterklaas

Een echt Sinterklaasfeest in Superfun zoals we al jaren organiseren, zat er in 2020 wegens Corona niet in. Maar kinderen van ouders die op enige wijze ondersteuning krijgen via Kwintes, ontvingen dit jaar via onze club wel weer een mooi cadeau.

  • Zorgsinterklaas

Als dank voor alle inspanningen van het afgelopen jaar heeft onze club voor alle medewerkers van het Meander zakken kruidnoten georganiseerd, een kleine tweeduizend in totaal. Deze zijn overgedragen aan het ziekenhuis en op ludieke wijze door het zorgpersoneel verdeeld.

  • ‘Kerstmand’ en ‘Oliebollen’ voor de klanten van Voedselbank Amersfoort

Om de feestdagen een extra culinair tintje te geven kregen de klanten van de voedselbank rond Kerstmis een speciale kerstmand aangeboden van onze club. En op 31 januari was er het oliebollenbal, geregeld door enkele leden die het afgelopen jaar zijn aangehaakt bij onze club.

  • Eindejaarscadeau

Ook op andere manieren steunen we de voedselbank. Een van onze leden heeft er lange tijd elke maandag gekookt, helaas is dat door Corona niet gelukt in 2020. Rotary Amersfoort West heeft vanwege het extra zware jaar wel voor alle vrijwilligers een uniek beschilderd eindejaarscadeau geregeld. Een mooi project dat ook voor de voor de wijk Liendert een ‘verbindend’ creatief initiatief opleverde. Verbinding is tenslotte ons jaarthema!

  • Oprichting Sociale Coöperatie Liendert

Om particuliere wijkinitiatieven te ondersteunen is deze coöperatie opgericht. Leden van onze club zitten in het bestuur en zorgen ervoor dat speciale kennis vanuit de club wordt ingezet voor de wijk-initiatieven.

  • Kerstbomen voor De Armen de Poth

Vlak voor Kerst deelden we verlichte en glinsterende kerstboompjes uit bij de bewoners van Armen de Poth. En van het een kwam het ander zodat van hieruit ook weer nieuwe initiatieven zijn opgepakt zoals denkkracht voor de Amersfoortse Nacht van de Literatuur.

  • Polio de Wereld uit

Het is een internationale Rotary ambitie om Polio de wereld uit te krijgen. Onze club verkocht voor dat goede doel evenals vorig jaar weer vele dozen bloembollen.

  • Geen diner? Dan maar ontbijt!

We hadden net de traditie gestart om via Humanitas eenzame mensen elk jaar uit te nodigen voor een kerstdiner. Editie 2019 was een succes! Maar dit jaar kon het diner vanwege Corona niet doorgaan. Om toch een gebaar te maken deelden we met al onze leden tweehonderd ‘Happy Newyear’ ontbijtboxen uit bij eenzame mensen verspreid over de hele regio Amersfoort.